בשנות ה-60 וה-70 וילונות היו פריט חובה בכל בית. זה עבד טוב עם כל המגמות של השנים ההן.
את האופנה אז ריעננו צורות גיאומטריות שבאו בשילבי גוונים והוסיפו צבע וחיות לבית. מה שהדגיש את אותו טרנד בבית, היה הנוכחות שלו על ריפוד הספות והכיסאות ועל הוילונות. לצד הצורות הגיאומטריות היו גם הדפסים של פרחים גדולים. העונה הארוכה שהשתרכהעל עשור, פיזרה אהבה ושלווה באוויר, וטרנד ה"הפיס אנד לאב" תפס תאוצה.מעיצוב שמרני ומוקפד, אנשים החלו להרגיש את החופש ולבטא אותו במה שניראה לנו היום לבנאלי ומובן מאליו. זה היה מהפך חברתי ללכת ברחוב עם השיער פזור. היו כאלו שלקחו את החופש רחוק יותר והחלו להסתובב בעולם עם בגדים רקומים ושרשראות מעור, כשהצבעים השולטים היו צבעי אדמה.
עיצוב פנים בצבעי אדמה וגם וילונות
עיצוב פנים מושפע ממה שקורה מסביב. בנוסף לשינויים וחידושים בתחום האדריכלות והבית, עולם האופנה ומגמות בעיצוב משפיעות גם על פנים הבית. בשנות הששים והשבעים החלו צבעי האדמה להיכנס לבתים ואליהם התלוו צבעים ירוקים, גווני בורדו, כתום וכחול. הצבעים האלה קישטו את כל הבית, מהצבעים על הקירות, עד לריהוט, לווילנות ולאלמנטים המשלימים.
באותה תקופה, לא היו סטים של מערכות ישיבה, אלא ספה ארוכה ולצידה כורסא אחת או מספר כורסאות בהתאם לחלל הסלון. מה שהיה משותף לכולם הוא הכיסוי מאותו סגנון בד. עיטורי פרחים בצבעים הטרנדיים או צורות גאומטריות . המזנון הגדול של שנות השישים, פינה את מקומו לשידות קטנות וצבעוניות, גם הן באותן גוונים ובכל הבית שלטה אווירה חיה ורעננה שהושפעה מריהוט לצד וילונות מתאימים.
רקמה ופיס אנד לאב בתוך הבית
אלמנטים נוספים שאפיינו את שנות השישים היו שאל הבית חדרו מגמות של דקורציות בעבודת יד כמו שטיחי קיר, מקרמה, עבודות גובלן ועוד. כל זה התאים לרוח התקופה ולהלך הרוח כי תנועת ההיפיס של הפיס אנד לאב, לא הביאה אתה רק את החזון של הקרבה ואדמה ולטבע בפסטיבלים, אל גם לתוך הבתים.
הבתים התמלאו בפסלים ובעבודות קרמיקה, בתמונות רקומות והיה גם טרנד של תמונות עשויות מעלים ואיצטרובלים מהטבע, פשוט כך. הטבע במסגרת.
לכן החלו להתאים וילונות לבית בסגנון ייחודי, וילונות מבדים מחוספסים במרקם טבעי ובצבעי אדמה, שהשלימו את כל התמונה של בית בסגנון היפי שיק.
סגנון הבוהו שיק בוילונות
בשנים האחרונות אנו עדים לתחייתו של עיצוב הבוהו שיק שהתחיל באופנה ועושה קאמבק גם לתוך הבית כמו כתיבה שיווקית אשר מוסיפה חיים חדשים לכל אתר.
פה ניתן לראות פריטי ריהוט אתניים, רקומים או מעץ. עבודות יד, חיפוי של רצפה וקירות בחומרי גלם של הטבע ושימוש רחב בברזל, עץ ואבן.
לבית כזה מתאימים וילונות שאין להם אמירה בולטת, כיוון שהבית עצמו מאוד מודגש הן בעבודות היד והן בחללים גדולים עם קשתות או דומה, שזה בעצם העיצוב האתני של בית בסגנון בוהו שיק.
חלונות עגולים, דלתות עם קשתות, אלמנטים של גבס בצורה של עבודות אומנות, תחושה שהגעת למוזיאון.
שיבתו של העיצוב השבטי
העניין הרב שאנשים מגלים בביקורים במקומות נידחים ובשבטים, מקבל חיזוק גם בעיצוב הבית. יש אנשים שקונים בדים באפריקה ומרפדים אתם את הסלון, כאשר לצד כל ההדפסים החמים הללו, מככבים וילונות ענקיים באוף וויט, מאוד פשוטים אך מאוד איכותיים.
טרנד העיצוב השבטי בא לידי ביטוי בהכנסה של רהיטים שנראה כאילו הם לא עברו שום עיבוד, הרבה כלים ישנים, כלי בית מקרמיקה, קישוטי קיר בעבודת יד, והרבה מאוד כריות צבעוניות שמבליטות את הנושא של טקסיות ושבט.
הכמיהה הזו אל מחוזות רחוקים קיימת בכל נפש של אדם, ששואף לגמוע מרחבים ולהרגיש את העולם מקצה אחד עד קצהו השני. למצוא את עצמו יושב בבית קפה עתיק עם וילונות ברוקאד בפריז, ולמחרת בנפאל על איזה כוס תה.